Retoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı, diş sert dokularını ilgilendiren, bakteri kaynaklı ya da bakteri olmaksızın gelişen tüm rahatsızlıkların ya da mevcut estetik şikayetlerin teşhis, tedavi ve takibini gerçekleştiren uzmanlık dalıdır. Diş yapılarının gelişimsel ve kazanılmış hastalıklar nedeniyle bozulan formlarını düzeltmek, restore etmek, dişin fonksiyon ve estetiğini iade etmek ve en önemlisi patolojinin yeniden oluşmasını önleyici tedbirleri alacak koruyucu diş hekimliği prensiplerini uygulamak için faaliyetlerini sürdürmektedir.
Restoratif Diş Tedavisi kapsamında, operatif veya restoratif diş hekimliği, çürük bilimi, koruyucu diş hekimliği ve estetik ya da kozmetik diş hekimliği alanlarında çalışmalar yapılmaktadır.
Klinikte; erken dönem çürük teşhisi ve tedavi planlaması, konservatif tedavi yaklaşımları, kompozit ve amalgam restorasyonlar, inley ve onley restorasyonlar, dentin pinli restorasyonlar, döküm ve fiber post/kor uygulamaları, vital ve devital diş beyazlatma, kompozit laminat veneer uygulamaları yapılmaktadır.
Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda bilimsel gelişmeler doğrultusunda yeni materyaller, yeni cihaz ve yeni tedavi yöntemleri kullanılarak, her zaman güncel ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak hedeflenmektedir.
Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı eğitim öğretim faaliyetleri 2. sınıfta pratik ve teorik olarak başlamakta, 3. sınıfta pratik ve teorik olarak devam etmektedir. 4. ve 5. Sınıf öğrencilerine ise klinik staj programları uygulanmaktadır.